משרד הבריאות מתעלם לחלוטין מהמדע
- רני כשר
- 14 בינו׳ 2021
- זמן קריאה 2 דקות
כך רואה משרד הבריאות את ה"פנקס הירוק" הידוע יותר בשמו "הדרכון הירוק". אולי "פנקס ירוק" מזכיר לנו משהו מהעבר - "פנקס מפלגה" או משהו דומה, וה"דרכון" מזכיר לנו את חו"ל, הנראה כרגע רחוק מאי פעם.
.
שימו לב שמשרד הבריאות מתעלם לחלוטין מהמדע, ופועל בחוסר היגיון מוחלט!
.
1. החיסון הניסיוני לא יודע לעשות כלום מעבר להקטנת סימפטומים אצל המתחסן. הוא לא מונע הידרדרות במצב, הוא לא מונע מחלה קשה או מוות, והוא לא מונע המשך הדבקה. לכן אין לו שום ערך סביבתי. משרד הבריאות לוקח כאן סיכון עצום (לשיטתו), ויאפשר לאנשים מחוסנים להדביק אחרים ולהמשיך את המגפה.
.
2. יעילות החיסון הניסיוני (של פייזר) מוגדרת כ-95%, אבל זאת רק על-סמך מספר קטן מאד (170) של אנשים שפיתחו סימפטומים ונמצאו מאומתים. קשה מאד לדעת אם המספר מדוייק. מנכ"ל משרד הבריאות מעריך את יעילות החיסון ב-90 עד 95 אחוז. בכל מקרה יהיו 10% מחוסנים שהחיסון לא יתפוס עליהם, ובכל זאת יקבלו דרכון ירוק. משרד הבריאות לוקח גם כאן סיכון עצום (לשיטתו), ויאפשר לאנשים מחוסנים להדביק אחרים ולהמשיך את המגפה.
.
.
3. האם כל מי שאיננו יכול לקבל את החיסון, זמנית או קבוע, מסיבות בריאותיות, יהיה מודר אף-הוא מה"פינוקים" שמקבלים המחוסנים?
.
4. האם משרד הבריאות הישראלי כבר חתם על הסכמים עם מדינות אחרות, ולכן הוא יכול להבטיח לנו ש"מחוסנים שקיבלו פנקס ירוק יוכלו בעתיד לקבל הקלות במדינות ברחבי העולם"? לא קצת מוקדם להבטיח הבטחות??
.
5. האם המידע על המצב החיסוני שנמצא במשרד הבריאות מאובטח? האם אנחנו בטוחים שהוא לא יזלוג למקומות לא טובים? האם הסודיות הרפואית של 2 מיליון אזרחים עד כה בישראל תישמר?
.
6. מדוע "מחלימים" לא זכאים לשני פנקסים ירוקים (או יותר)? הרי ידוע שבעקבות מחלה מצב הנוגדנים הרבה יותר טוב ומתקיים לזמן ממושך יחסית למצב אחרי חיסון (כך לפחות פעל המדע עד כה, אבל יתכן שהקורונה שינתה את המדע גם שם...).
.
מתי לעזאזל יתחילו במשרד הבריאות לחשוב ולפעול על-פי אמות מידה מדעיות???

ความคิดเห็น